Strаnice: [1]   Idi dole
Štаmpаj
Аutor Temа: greska u saobracajnoj....  (Pročitаno 286 putа)
bogii
Pero
*
Vаn mreže Vаn mreže

Kawa z-400 j

« poslаto: 04. 03. 2010. god. u 19:04:23 »

Dragi moji prijatelji,evo i ja da otvorim novu temu.... Roll Eyes
Obzirom da posle tri godine planiram da registrujem motor(prvi put od kada je kod mene),uocio sam da se u saobracajnoj dozvoli podkrala greska.Naime,motor koji vozim po fabrickim podacima ima 19.7kw dok u saobracajnoj pise 34!!!Razlika nije mala i povecava cenu registracije za oko 2000 din.
Moje pitanje je da li je neko imao slican problem i kako ga je resio?
Nadam se da ce te mi pomoci,jer neznam sta mi je ciniti...    .,'

Unapred hvala!!!

http://www.bikez.com/motorcycles/kawasaki_z_400_j_1983.php
Sаčuvаnа
Zmajcek
Pero
*
Vаn mreže Vаn mreže

Yamaha XJ650

« Odgovor #1 poslаto: 04. 03. 2010. god. u 21:00:53 »

Ne bik mnogo da se pravim pameta, ali zar ne bi mogao to da resis na tehnickom pregledu. Ako nista druga pa na samom motoru stoje tacne specifikacije motora , a sve jedno posle toliko vremena moras da menjas saobracajnu. Pa ondak da se u saobracajnu unesu novi podaci.
Sаčuvаnа

Ako nece malim cekicem, uzmi veci!
panta
Pero
*
Vаn mreže Vаn mreže

Žuža Intruder 800

« Odgovor #2 poslаto: 04. 03. 2010. god. u 22:11:40 »

Navratiš kod nas u AMSS Centar za motorna vozila da ti izdamo mišljenje o tačnim specifikacijama za tvoj motor. Samo nemoj da se previše nadaš dok ne vidimo sve podatke jer može da bude i 26 kW.
Sаčuvаnа
doktor
.
Vаn mreže Vаn mreže

V-Strom 1000, CR 125 R Kraljevo

« Odgovor #3 poslаto: 05. 03. 2010. god. u 09:03:19 »

Imao sam 2 puta gresku u saobracajnoj.
Prvi put na Pajeru, kad sam hteo da narucim deo po broju sasije, taj broj nije odgovarao jer je bio otkucan pogresno jedan broj ili slovo. Imao sam originalni racun iz salona, koji mi je dao prethodni vlasnik, pa sam prilikom registracije, to ispravio u supu.
Drugi put, na Yamahi TDM, bila je kod mene 4-5 godina, isao sam preko, registrovao...kad sam je prodao, zove me tip i kaze nisu dobri brojevi, valjda opet nedostaje ili ima viska jedan broj. Ja kazem nemoguce, motor je sve ok, medjutim bude stvarno tako. Odnesem u sup saobracajnu na ispravku, posto je u ugovoru i drugim dokumentima bilo kako treba, oni isprave i stave pecat.
Sаčuvаnа

Bikers work is never done!
rboban
.
**
Vаn mreže Vаn mreže

« Odgovor #4 poslаto: 05. 03. 2010. god. u 10:56:09 »

Koliko sam upoznat, kod motocikla SNAGA nema uticaja na cenu registracije....... Roll Eyes

Ili se nesto promenilo u medjuvremenu?
Sаčuvаnа

bogii
Pero
*
Vаn mreže Vаn mreže

Kawa z-400 j

« Odgovor #5 poslаto: 05. 03. 2010. god. u 11:36:29 »

Problem i jeste u tome sto ja osim saobracajne dozvole nemam ni jedan drugi dokumenat da dokazem snagu agregata.Na pocetku teme sam postavio link gde stoje fabricki podaci koji se razlikuju od podataka u saobracajnoj.Motor je kupljen u Sloveniji jos kada je Juga bila jedna drzava,pa predpostavljam da su tada upisani konji,a ne kilovati,mada se ni to ne poklapa.U kalkulatoru za registraciju,koju je postavio SCI,razlika je 1700 din. samo na osnovu snage motora.
Neznam da li da uopste "cackam mecku"...... Confused
Sаčuvаnа
Duki
Pero
*
Vаn mreže Vаn mreže

« Odgovor #6 poslаto: 08. 03. 2010. god. u 14:16:07 »

Na tehnickom kazes sta je u pitanju,i oni ,ukoliko imaju taj model motora u njihovom jadnom katalogu,isprave gresku u registracionom listu i napisu da se pozivaju na zvanicni katalog.Nakon toga u SUP-u ispravljaju gresku na samoj saobracajnoj.Kazem jadni katalog jer od dva motor koja ja posedujem MZ 1970 god i Guzzi Falcone 1973 god oni nemaju ni jedan u tom katalogu.Hteo sam da ispravim kubikazu za Guzzija,pise 500 a on je 498, kazu nema ga u katalogu,u planu je novi katalog i tako godinama.Mada je registracija ista za 498 i 500 ,tek od 501 ide druga tarifa.
Sаčuvаnа
Strаnice: [1]   Idi gore
Štаmpаj
Prebаci se nа: