Strаnice: [1]   Idi dole
Štаmpаj
Аutor Temа: BEL - RAY ULJA ZA MOTOCIKLE  (Pročitаno 479 putа)
GOJKO
.
**
Vаn mreže Vаn mreže

HONDA CBR1100XX - AFTER SEX HONDA IS THE BEST

« poslаto: 03. 03. 2010. god. u 13:37:04 »

Pojavilo se konačno i na našem tržištu!
Američko ulje za motocikle, vrhunskog kvaliteta, a cenom manjom od Motula, Ipona, Motorexa....

Cena Bel-Ray EXP Syn Blend (koji je u klasi Motula 5100 - 1099din) je 850din, a na pakovanje 4l izadje 2600din
A Bel-Ray EXS Syn Superbike (koji je u klasi Motula 300V - 1980din) je 1500din, a na pakovanje 4l izadje 5000din
Imaju celu liniju proizvoda ali samo za motocikle, i interval zamene je na 10.000km 
Sаčuvаnа

MK WARRIORS SERBIA
GOJKO
.
**
Vаn mreže Vаn mreže

« Odgovor #1 poslаto: 03. 03. 2010. god. u 13:37:36 »

Evo i jedan tekst o ulju.

Bel-Ray postoji od ranih sedamdesetih kada je sin vlasnika fabrike Kurt Kifer inače strastveni vozač moto krosa video potrebu za uljima vrhunskog kvaliteta u sportu koji obozava. On i JJ Handfield (trenutni Sales Manager u Bel-Ray-u) su krenuli u obilazak sveta i pokrenuli saradnju sa svim boljim vozacima iz svih svetskih takmicenja i napravili svoje prve proizvode.

Ubrzo nakon toga Bel-Ray je poceo da sponzorise sve vozace jer su svi oni zahtevali Bel-Ray zbog njegovog kvaliteta.

Do dan danas Bel-Ray je nastavio saradnju sa takmicarima a 2009. godine je u saradnji sa Pramac Ducati Racing Team-om (MotoGP), Sterilgarda Ducati Team (WSBK), TM Racing (MX1, MX2, Enduro, Supermoto) razvijao novu liniju proizvoda i usavrsavao postojece.

Bel-Ray se ponosi svojim istrazivanjima na terenu odnosno testiranjima koje vrse inzinjeri i tehnicari MotoGP, WSBK, MX1, MX2, Enduro i Supermoto timova.

Bel-Ray proizvodi ulje za svaku namenu odnosno bel-ray ima sledeca cetvorotaktna ulja koja imaju veoma specificnu namenu:

- EXS - Ful sintetika - najbolja gradacija za Srpsko trziste je 10W50
- EXP - polusintetika - gradacije 10W40 i 20W50
- Thumper - Za cetvorotaktne jednocilindricne motore - gradacije 10W40 i 20W50 - u rangu sa EXP odnosno polusintetika
- V-Twin linija - ful sintetika, polusintetika i mineralno specijalno za V motore.

Takodje vrlo zanimljiva stvar je link sa Bel-Ray sajta:

http://www.olyslager-lubricants.nl/Bel-Ray/

Na ovom sajtu je procedura jednostavna odnosno dovoljno je samo da se unese marka i model motora i izlazi sve sto Bel-Ray preporucuje za taj odredjeni motor. Vrlo dobar alat za one koji se upoznaju sa Bel-Ray uljem i za one koji hoce da poslusaju bas sta im fabrika predlaze. Takodje vrlo dobar alat zato sto moze da se vidi i period preporucene zamene. Takodje ima vrlo jednostavan nacin stampe tako da neko moze ovo kod kuce sebi da odstampa pa ode u radnju da kaze sta ga tacno interesuje od ulja.

Po svim testiranjima Bel-Ray EXS je najbolje sinteticko ulje i daje bolje podmazivanje, smanjenje trenja i vecu snagu motoru.

Takodje po svim istrazivanjima EXP ulje ne moze da se stavlja medju ostalu konkurenciju jer je EXP jako blizu EXS ulja odnosno daleko je bolje od konkurenta na Srpskom trzistu Motul 5100. Podmazivanje koje pruza EXP ulje je perfektno odnosno neuporedivo sa ostalim uljima u toj klasi.

Thumper i V-Twin linije su opet prica za sebe jer ove dve varijante ulja jednostavno nemaju konkurente. Kod ostalih proizvodjaca za motore u koje bi trebalo da se sipa Thumper i V-Twin ulje ostali nude svoja klasicna polusinteticka i sinteticka ulja.

Kao sto smo rekli Bel-Ray ima ulje za svaku namenu a njihov kvalitet se ogleda u tome sto proizvode upravo samo ulja za motore i nemaju nikakva mesanja sa auto industrijom.

Takodje za sve starije motore i motore koji trose ulje Bel-Ray preporuuje EXR ulje koje sa svojim aditivom Molbuaminom vraca performanse i podmazivanje starijim motorima.
Sаčuvаnа

MK WARRIORS SERBIA
Oroku
.
Vаn mreže Vаn mreže

Dominator 650

« Odgovor #2 poslаto: 03. 03. 2010. god. u 18:56:56 »

Gde ima ovo ulje da se kupi?
Bio sam na sajtu i za Dominatora mi preporucuju i sintetiku i polu-sintetiku,  a ne spominju Thumper, ali to nije toliko vazno. A za zamenu mi preporucuju 6000km, dok honda u manualu kaze 3000km. Kako sad to?
Inace , po ceni, mislim da ce ovu ulje itekako biti popularno.
Sаčuvаnа

doktor
.
Vаn mreže Vаn mreže

V-Strom 1000, CR 125 R Kraljevo

« Odgovor #3 poslаto: 03. 03. 2010. god. u 19:24:14 »

Upravo su se na trzistu pojavila i ulja BARDHAL...Jel moze neko da ih uporedi, posto oba vaze za vrhunska ulja?
Sаčuvаnа

Bikers work is never done!
MISIRAC
.
Vаn mreže Vаn mreže

www.skvat.in.rs

« Odgovor #4 poslаto: 03. 03. 2010. god. u 19:32:48 »

Gojko daj neki kontakt ili gde imaju Bel-Ray
Sаčuvаnа

CRNI
.
Vаn mreže Vаn mreže

Honda NTV 650

« Odgovor #5 poslаto: 03. 03. 2010. god. u 22:10:50 »

Ja mislim da moze da se nabavi u MOTO LENDU
Sаčuvаnа

MK OBRENOVAC
GOJKO
.
**
Vаn mreže Vаn mreže

« Odgovor #6 poslаto: 04. 03. 2010. god. u 07:43:14 »

Ja mislim da moze da se nabavi u MOTO LENDU
Ima u Moto Land-u i imaću ga i ja za dva dana!
Cena ce biti ista, a i izbaciću kompletan cenovnik proizvoda!
Ja ću ga prvi sipati u moju ljubimicu, pa javljam kako se ponaša  Wink
Sаčuvаnа

MK WARRIORS SERBIA
GOJKO
.
**
Vаn mreže Vаn mreže

« Odgovor #7 poslаto: 04. 03. 2010. god. u 07:45:20 »

Upravo su se na trzistu pojavila i ulja BARDHAL...Jel moze neko da ih uporedi, posto oba vaze za vrhunska ulja?
Jako slična ulja stim sto Bel-Ray radi samo za motocikle, kvadove.. i jeftiniji je za nijansu od Bardala  Wink
Sаčuvаnа

MK WARRIORS SERBIA
Grk
.
**
Vаn mreže Vаn mreže

« Odgovor #8 poslаto: 05. 03. 2010. god. u 21:00:15 »

Doktore ja sam do skoro sipao BARDHAL u VFR-a ali su bile metalne konzerve ulje je ekstra sad vidim to isto u plastici sta je unutra neznam i to po 1000 dinara litar
Sаčuvаnа
GOJKO
.
**
Vаn mreže Vаn mreže

« Odgovor #9 poslаto: 09. 03. 2010. god. u 09:56:23 »

Od juče su Bel-Ray ulja i maziva za motocikle izložena na sajmu motora - na štandu Moto Land-a  Wink
Sаčuvаnа

MK WARRIORS SERBIA
Strаnice: [1]   Idi gore
Štаmpаj
Prebаci se nа: