Strаnice: [1] 2   Idi dole
Štаmpаj
Аutor Temа: Kopaonik , s južne strane  (Pročitаno 862 putа)
mitri
Srednja
Vаn mreže Vаn mreže

Honda Transalp 650

« poslаto: 11. 08. 2009. god. u 22:59:02 »

Iako sam izvozio dosta lepih tura , nikad ne pišem putopise i to iz više razloga :
- ne znam da pišem putopise
- lenj sam
- slabo baratam foto-aparatom , a i lenj sam  Cheesy ... dok uživam u vožnji (a uvek uživam u vožnji) mrzi me da svako malo stajem da bih slikao ...
- ima još razloga ... ali ko da ih navodi kad sam lenj ... Cheesy

Ali ovom prilikom se nakanih da ostavim svoju lenjost po strani i pokušam da vam opišem svoju prekjučerašnju vožnjicu . Uz par sličica , tek reda radi ... one najlepše delove nisam ni slikao , mrzelo me ...  Kul ... a ionako slike ne mogu da dočaraju tu lepotu , bolje je da sednete na motore i provozate se tuda pa ćete videti o čemu pričam ...  Skut . Nadam se da mi nećete zameriti zbog nedostatka literarnog i fotografskog dara ... a ni zbog lenjosti ...  Cheesy

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nedelja prepodne , lep sunčan dan ... i naravno , palim Transalpa i put pod dupe . Lagano izlazim iz grada pevušeći omiljenu pesmu od Partibrejkersa - "Put na jug" . Vozeći ka Ćelijskom jezeru  srećem beli Tipo koji se oglašava sirenom ... to mora da je Velja sa foruma ... i jeste bio Velja    Smiley . Od Blaca desno ka Kuršumliji, preko Barbatovca , odličan krivudav put vodi kroz lepe predele ... (hvala Misircu za tip) . Bez zadržavanja prolazim kroz pomalo sumornu Kuršumliju i upućujem se ka Merćezu . Sve lošiji asfalt nakon 15-ak km nestaje i pretvara se u makadam ...   ali sad vozim Transalpa , pa me to nimalo ne brine  Smiley . Ono što me brine je nebo koje postaje crno ... a kišnjak naravno nisam poneo , kad krenuh iz Kruševca beše vedro i sunčano ...  Huh?

Ubrzo se iza brda pomalja brana (Selova) ... nestvaran prizor ... brana usred ničega ... a ni iza brane ništa ... hm  , "čemu ovo služi a još i ne radi ? " ...  Confused ... još jedan spomenik ljudskoj/srpskoj/ gluposti ... Elem , izgradnja brane je započeta još 80-ih godina prošlog veka , onda dodjoše mrašne 90-e i sve je stalo ... pre nekoliko godina su radovi na brani ipak završeni ... ali da bi brana bila privedena nameni (punjenje akumulacije , izgradnja fabrike vode , izgradnja cevovoda do Niša , Prokuplja , Blaca ...itd)
potrebno je nekih 80-ak miliona , nisam siguran - dolara ili evra - ali svejedno ih nema ...  Cry ... a do sad je sprcano nekih 30-ak miliona u izgradnju brane ...

Nastavljam dalje  do Merćeza (15-ak km makadama) . Selo opustelo , prazne oronule kuće , sablasnu atmosferu pojačava sve crnje nebo i sitna kišica ... od Merćeza skrećem ka Lukovskoj banji ... kad eto asfalta i to dobrog , svih 12 km do Banje . U L.Banji pravim prvu cigaret pauzu uz limenku hladne koka-kole ispred lokalne prodavnice . U Banji ništa naročito , malo mesto u zabiti ... ali prirodni ambijent je prelep jer Banja je smestena u rupi medju obroncima Kpoaonika . Vraćam se do Merćeza i nastavljam ka Blaževu i Brzeću .

I nakon još 2-3km makadama počinje pravo uživanje ... odličnim asfaltnim putem se penjem na Kop , saobraćaja gotovo da nema , na tih 28 km do Brzeća sam sreo 3-4 vozila ... okolni pejzaži predivni , ta južna strana Kopaonika je fantastična ...  Naklon  ...bio je to najlepši deo ovog putešestvija , čisto uživanje koje ni crni oblaci nisu mogli da pokvare ...  Smiley  Skut

Stizem u Brzeće i ... uh , na sve strane bageri , dizalice , mikseri ... pa zar baš moraju da izbetoniraju ovako divnu prirodu ... jebali ih mega luksuzni hoteli , jebo ih masovni turizam ...  Mad  Cry  ... naravno da se tu ne zaustavljam , dolazim do raskrsnice ... levo za Kop ... hm , pogledam gore a nebo crrrrrno , ne bih da iskušavam sreću i dovde sam stigao uz sitnu kišicu ... upućujem se desno ka Brusu , na toj strani nebo je vedro ... ovaj deo puta je valjda svima poznat , odlične krivine za peglanje ...

Od Brusa nastavljam ka Mitrovom polju , sa leve strane se ukazuje srednjovekovno utvrdjenje Koznik , na vrhu nepristupačnog brda ... razmisljam da li Transalp može da izadje gore , valjda postoji neki puteljak ? ... ali pošto sam sam , ovog puta odustajem od takve avanture ... probaću to kad-tad , ali bolje u društvu ekipe iskusnijih enduraša ...
Eto ideje , Mitrovo polje je odlična lokacija za neko buduće okupljanje ekipe sa foruma , ima mesta za kampovanje , tu su i bazeni za kupanje , ima i ribnjaka sa pastrmkom ...itd ...
Od Mitrovog polja se penjem na Goč ... pa se spustam u Vrnjačku Banju ... gde se opet nadviše oblaci i uhvati me kiša ... vreme je za još jednu cigaret pauzu uz kokakolicu na ELP pumpi ... i utom kiša stade , te nastavih ka Kruševcu ... i to je to , lepa nedeljna vožnjica , nekih 260 km ukupno ... Smiley ...  Skut

Sаčuvаnа

Easy Rider - Крушевац
MISIRAC
.
Vаn mreže Vаn mreže

www.skvat.in.rs

« Odgovor #1 poslаto: 11. 08. 2009. god. u 23:09:24 »

znao sam da je za tebe TA pravi pogodak svaka cast drugare , a sledeci put idemo zajedno na liniju razdvajanja Smiley u da cepamo metarske u sumornoj (istina) Kursumliji Smiley
Sаčuvаnа

Robi
Super Moderator
Vаn mreže Vаn mreže

TDM 850

« Odgovor #2 poslаto: 11. 08. 2009. god. u 23:34:38 »

Eh, kao ne znas da pises putopise Roll Eyes Meni se bas svidja, tako da nemoj da budes lenj Cheesy

P.S. Lep ti motor Wink
Sаčuvаnа

100%
doktor
.
Vаn mreže Vаn mreže

V-Strom 1000, CR 125 R Kraljevo

« Odgovor #3 poslаto: 12. 08. 2009. god. u 07:54:02 »

Enduro otvara novi pogled na svet!!! Bravo Pa i putopisi vise nisu nepoznanica! Skut Skut
Sаčuvаnа

Bikers work is never done!
Boban
.
Vаn mreže Vаn mreže

Africa fun

« Odgovor #4 poslаto: 12. 08. 2009. god. u 08:05:55 »

Ukljuci malo utiske na TA, kako ga dozivljavas posle x kilometara. To bi bilo zanimljivo cuti jer znamo da si se nevoljno odvojio od zekana Cheesy
Sаčuvаnа
velja
.
Vаn mreže Vаn mreže

« Odgovor #5 poslаto: 12. 08. 2009. god. u 20:45:07 »

Video si me!  Bravo
Sаčuvаnа
mitri
Srednja
Vаn mreže Vаn mreže

Honda Transalp 650

« Odgovor #6 poslаto: 14. 08. 2009. god. u 00:18:10 »

Mali off,jel to TA koju sam ja merkao kod "Ernestomoto".

Nije od Ernesta , ovaj Transalp je iz Varvarina ...
Sаčuvаnа

Easy Rider - Крушевац
Alek
Pero
*
Vаn mreže Vаn mreže

« Odgovor #7 poslаto: 14. 08. 2009. god. u 08:50:21 »

Lepa voznja...
Koliko vidim nisi ni znao kakva je zabava voziti enduro
Ti ga prijatelju ne gasis.
Sаčuvаnа

VanjaGS
.
**
Vаn mreže Vаn mreže

« Odgovor #8 poslаto: 14. 08. 2009. god. u 22:10:24 »

Nekoliko dana prije tebe na istom mjestu (Brzece/Kursumlija) :Smiley Smiley
Sаčuvаnа
mitri
Srednja
Vаn mreže Vаn mreže

Honda Transalp 650

« Odgovor #9 poslаto: 02. 10. 2009. god. u 21:28:04 »

U nedelju se opet malo vozah preko Kopaonika . Ovog puta preko Brusa i Krive Reke na Kopaonik pa se spustio preko Brzeca i Blazeva do Kursumlije , pa Barbatovac-Blace-Krusevac ... ukupno 250 km .

Ponovo prodjoh pored Koznika , ali se nisam usudio da se penjem gore ... ma popeo bih se ja nekako , al mi je veci problem kako da sidjem  Cheesy (na prvoj slici je Koznik na onom siljatom brdu) . Ali mislim da bi morali pod obavezno da odradimo jednu T-REX voznju po ovim krajevima , ukljucujuci ekspediciju na Koznik .

http://www.muzejzupe.org.rs/Koznik.htm

Takodje je zanimljiv i novoizgradjeni put za Kopaonik preko Krive Reke .
Sаčuvаnа

Easy Rider - Крушевац
Robi
Super Moderator
Vаn mreže Vаn mreže

TDM 850

« Odgovor #10 poslаto: 03. 10. 2009. god. u 08:11:02 »

Ali mislim da bi morali pod obavezno da odradimo jednu T-REX voznju po ovim krajevima , ukljucujuci ekspediciju na Koznik .

Pod uslovom da onaj ko da ideju mora i da prisustvuje, moze... Tongue Cheesy Wink
Sаčuvаnа

100%
neli
.
Vаn mreže Vаn mreže

sachs x road...

« Odgovor #11 poslаto: 08. 02. 2010. god. u 15:58:28 »

Ah kopaonik! Yuhu
Sаčuvаnа
CRNI
.
Vаn mreže Vаn mreže

Honda NTV 650

« Odgovor #12 poslаto: 08. 02. 2010. god. u 17:53:47 »

Ma vidis da znas da pises dobre putopise ! U buduce jos cesce da pises! Bravo Bravo
Sаčuvаnа

MK OBRENOVAC
filip-xt660r
Pero
*
Vаn mreže Vаn mreže

vozim xt660r

« Odgovor #13 poslаto: 09. 02. 2010. god. u 02:15:05 »

jako ljepo!!!!!  Bravo Skut
Sаčuvаnа
Krstic Nenad
.